+37065554486

Tinkamiausi kilimėliai

Tinkamiausi kilimėliai

Automobiliniai kilimėliai – tai labai svarbūs aksesuarai, kurie visada gali padėti paprasčiau išvalyti automobilio saloną. Jei automobilio salone prisikauptų dulkių ir kitų nešvarumų, jums tereikės išimti kilimėlius ir juos iškratyti, be to, šaltuoju metų laiku šie automobilių aksesuarai apsaugos grindis nuo drėgmės ir korozijos. Nors dauguma vairuotojų, paklausti, kaip atrodo jų turimi automobiliniai kilimėliai, paprasčiausiai to neprisimins, tačiau šie aksesuarai yra nepelnytai nuvertinami. Visada yra svarbu skirti pakankamai dėmesio tokios produkcijos pasirinkimui, ir jums tereikės atkreipti dėmesį į keletą svarbiausių kriterijų. Taigi, kaip išsirinkti tinkamiausius automobilinius kilimėlius?


Automobiliniai kilimėliai gaminami iš įvairių medžiagų

Guminiai kilimėliai automobiliams yra vieni populiariausių. Dažnai šios produkcijos pasirinkimą lemia tai, kad šie kilimėliai kainuoja gana nebrangiai. Vis dėlto, tokia pasirinkimo galimybė pasiteisina ne visada: guminiai kilimėliai nepasižymi puikiu lankstumu, esant žemai temperatūrai gali imti trūkinėti, be to, juose gali kauptis vanduo, ir t.t. Patogu yra tik tai, kad iškratyti šiuos kilimėlius yra labai paprasta, o prireikus juos galima nuvalyti šluoste ar nuplauti tekančiu vandeniu. Tokius kilimėlius geriausia rinktis vėlyvą pavasarį ir vasarą, kada temperatūrų skirtumai nėra labai dideli;

Poliuretano kilimėliai yra lankstesni, jie puikiai prisitaiko prie grindų reljefo, yra beveik dvigubai lengvesni nei guminiai kilimėliai. Tokie automobiliniai kilimėliai nesugeria kvapų, yra gana lankstūs ir atsparūs šalčiui, tačiau tokių automobilinių kilimėlių kaina yra ganėtinai aukšta;

Medžiaginiai kilimėliai pasiteisina dėl to, kad jie puikiai sugeria skysčius, yra gana lengvai valomi, ir atrodo tikrai labai stilingai. Medžiaginius kilimėlius vairuotojai neretai pasirenka ir dėl to, kad jie suteikia dar daugiau jaukumo. Tokių kilimėlių kainos gali labai varijuoti, o tokios produkcijos pasirinkimas yra iš tiesų nemažas. Vieninteliu tokių kilimėlių trūkumu gali būti įvardijama tai, kad jie nesugeria daug drėgmės ir gana ilgai džiūsta. Medžiaginius kilimėlius rekomenduojama rinktis šiltuoju sezonu, nes žiemą automobilyje kaupiasi drėgmė, o druskos ir įvairios cheminės medžiagos šiuos kilimėlius gali sugadinti;

Plastikiniai automobiliniai kilimėliai yra gana naujas išradimas, tačiau didžioji dalis vairuotojų sutinka, kad tai – pats universaliausias sprendimas. Plastikiniai kilimėliai puikiai prisitaiko prie grindų paviršiaus, nesugeria kvapų, ir yra ilgaamžiai. Būtent dėl šių priežasčių toks pasirinkimas gali būti iš tiesų palankus, tačiau svarbu įvertinti, kad tokie kilimėliai yra gana slidūs. Plastikinius kilimėlius rekomenduojama rinktis tada, jei automobilyje yra grindų dangos tvirtinimai (jei jų nėra, naudoti tokius kilimėlius gali būti gana nesaugu).

Ką rinktis: universalius ar pritaikytus kilimėlius?

Automobiliniai kilimėliai gali būti universalūs ir tinkami kiekvienam automobiliui, arba jie gali būti pritaikyti konkretiems modeliams. Taigi, kuris šių sprendimų bus palankesnis?

Universalūs kilimėliai nėra pritaikyti konkretiems automobilių modeliams, todėl idealiai netiks nė vienoje mašinoje. Net ir tada, jei kilimėlį nuspręsite apkirpti, jis nebus tobulai pritaikytas jūsų automobilio salonui. Vis dėlto, tokių kilimėlių pasirinkimas yra tikrai labai platus, todėl jų galėsite rasti praktiškai kiekvienoje automobilių aksesuarais prekiaujančioje parduotuvėje;

Pritaikyti kilimėliai yra tinkami konkretiems automobilių modeliams, tad galite būti užtikrinti, kad jie tiks tiesiog tobulai. Tokių kilimėlių kaina paprastai yra didesnė, o jų pasirinkimas – siauresnis nei universalių.

Kilimėlio kaina

Automobiliniai kilimėliai gana dažnai pasirenkami pagal tai, kokia yra jų kaina. Jau žinome, kad universalūs kilimėliai kainuoja pigiau, tad taip pat galite atsižvelgti ir į tai, iš kokių medžiagų kilimėlis pagamintas. Guminiai ar plastikiniai kilimėliai yra vieni pigiausių pasirinkimų, tačiau taip pat galima pasvarstyti ir apie kitas galimybes. Skirtingose parduotuvėse nustatytos kainos gali labai varijuoti, tad palanku palyginti, ką siūlo vienas ar kitas pardavėjas (bene paprasčiausia tą padaryti tada, kai kilimėlių ieškoma internetu).

Kilimėlių modelis

Automobiliniai kilimėliai gali būti labai įvairių spalvų bei modelių, tad rinkdamiesi tinkamiausią produkciją galite atsižvelgti ir į tai. Jei norite, kad kilimėlis atliktų ne tik savo pagrindinę funkciją, bet taip pat suteiktų jaukumo, tinkamo modelio pasirinkimas bus ne ką mažiau svarbus kriterijus. Pardavėjai jums visada gali pasiūlyti didelį kilimėlių pasirinkimą, tad visada atrasite palankiausius sprendimus.